Германия блокира плановете на Испания да прати в Украйна танкове Leopard

...
Германия блокира плановете на Испания да прати в Украйна танкове Leopard
Коментари Харесай

Германия не даде на Испания да прати танкове в Украйна

Германия блокира проектите на Испания да прати в Украйна  танкове Leopard 2A4. Както съобщава   Германия не е съгласна испанското държавно управление да прати 40 остарели бойни танкове , немско произвеждане. Ако Германия се беше съгласила, това щеше да е първият случай страна-членка на НАТО да изпрати бойни танкове в Украйна, отбелязва изданието. Но УНИАН напомня думите на Анджей Дуда, че Полша към този момент е дала повече от 240 танка и над 100 единици бронетехника. 

По данни на държавните кръгове в Берлин испанците ненадейно отстъпили: федералното държавно управление предупредило испанците, че тяхното решение ще е оттегляне от признатото от всички западни съдружници решение (неофициално и неформално) да не се дават на Киев танкове. 

 уточнява, че Мадрид се е извинил на Берлин за основаното неспокойствие. Новото испанско искане е единствено 10 танка, само че и то е висящо. Освен това танкове те от 1990-те години са толкоз амортизирани, че възобновяване им ще трае няколко месеца. 
 Съветникът в офиса на Зеленский Алексей Арестович за следващ път упрекна Запада, че поддържа Путин - той го легитимира, поддържаше и поддържа досега. Това сподели довечера Арестович в изявление. Той даде за образец, че от януари до април т.г. стокообменът на Германия с Русия е донесъл на Путин допълнително 6 млрд.евро. Същата статистика разгласява в Туитър профила си известният към този момент дипломат на Украйна в Берлин Андрей Мелник. За този интервал макар съветската експанзия в Украйна Германия е нараснала импорта от Русия с 60 %, до момента в който за същото време търговията сред Германия   и Украйна е спаднала с 11 %. 
Арестович уточни, че Русия досега не е печелила нито една война, в която не са взели участие украинци. Но в случай че Западът не помогне на Украйна, 500 000 украинци ще се причислят към съветската и беларуските войски, които наброяват 1.5 милиона души, и на Запада му се написа неприятно. 

" Да допуснем, че Путин победи. Към армията от милион и половина ще се причислят 500 000 украински бойци. Всички видяха по какъв начин водиме война. И всичко това ще бъде ориентирано против Европа. И тогава по какъв начин занимателните европейски войски ще спрат съюза сред Русия и Украйна, в случай че се случи, плюс Беларус? ", пита риторично Арестович. 

 
  Туитът на украинския дипломат в Берлин, в който разказва парадоксите в комерсиалната политика на Германия към Русия и Украйна   Източник: " Сега "     Снимка: ТВ1.ру
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР